روز های مراجعه :  عصرهای  شنبه - یکشنبه - سه شنبه - چهارشنبه - نوبت دهی: 9 صبح الی 9 شب

برونکوسکوپی ریه و نحوه انجام آن

پزشکان برای این که به طور دقیق و مستقیم ریه و حنجره یک فرد را معاینه کنند، از برونکوسکوپی ریه استفاده می‌کنند. انجام این فرآیند نیازمند طی شدن مراحل خاصی است.

پس از معاینه ریه، نتایجی حاصل می‌شود که پزشک با تفسیر آن‌ها سعی می‌کند مشکلات تنفسی و ریوی را مشخص کند. در این فرآیند لوله‌ای وارد ریه می‌شود و ریه بررسی و معاینه می‌شود.

افرادی که می‌خواهند ریه خود را با این روش معاینه کنند، باید از هزینه‌ها و عوارض این روش مطلع باشند. در مورد تمامی این موارد در ادامه صحبت خواهیم کرد.

برونکوسکوپی ریه چیست؟

برونکوسکوپی ریه یکی از نوین‌ترین روش‌ها برای معاینه و بررسی مجرای ریه و نمونه گیری ریه است. در این روش یک لوله نازک که برونکوسکوپ نامیده می‌شود، وارد دهان یا بینی فرد بیمار شده و در نهایت وارد ریه می‌شود.

این لوله که مجهز به دوربین و منبع نور است، باعث می‌شود که دید پزشک نسبت به درون ریه بیشتر شود. بنابراین روند بررسی ریه بهتر خواهد بود.

ممکن هست در کنار برونکوسکوپی ساده، بر اساس بررسی حین پروسیجر نیاز به لیزر درمانی برای برداشتن تومورهای مجاری هوایی باشد وگاهی نیاز به آرگون درمانی برا ی درمان خونریزی های مجاری هوایی باشد و گاهی نیاز به بالون زدن و استنت جهت درمان بیماری‌های خاص باشد.

هزینه برونکوسکوپی چقدر است؟

برای تعیین هزینه برونکوسکوپی ریه به عوامل متعددی توجه خواهد شد. بسته به نوع بیهوشی، نوع بیماری و اقدامات و ابزاری که حین برونکوسکوپی انجام می‌شود هزینه ها متفاوت خواهد بود، و طبیعتا اگر در مرکز دولتی یا خصوصی انجام شود هزینه متفاوت خواهد بود. هزینه برونکوسکوپی در بیمارستان دولتی بسیار ناچییز بوده و هزینه آن دولتی می باشد و اگر شما دارای بیمه هستید، هزینه آن بسیار پایین بوده و بیمار هزینه ناچیزی را پرداخت می کند.

برونکوسکوپی ریه چگونه انجام می‌شود؟

برونکوسکوپی می‌تواند یک ‌جراحی سرپایی باشد؛ اگر مشکلات ریه هنوز بسیار پیشرفت نکرده باشند. اگر این روند سرپایی انجام شود، بیمار بدون بستری شدن می‌تواند به خانه باز گردد.

گاهی اوقات برای انجام برونکوسکوپی ریه ممکن است بیمار مجبور به بستری شدن باشد. غالبا پزشکان طی مراحل زیر، برونکوسکوپی را انجام می‌دهند:

● در گام اول بیمار باید درخواست برونکوسکوپی را بدهد. پس از این که درخواست او پذیرفته شد، لباس بیمارستان را می‌پوشد و هر گونه جواهراتی که دارد را از دست و گردن خود خارج می‌کند.

● در گام بعد تزریقات وریدی انجام می‌شود. همچنین برای کاهش درد بیمار، از داروهای بی حس کنند ه موضعی و وریدی استفاده می‌شود.

● در مرحله سوم برونکوسکوپی انجام می‌شود. بیمار در طی این فرآیند بستگی به نظر پزشک هوشیار یا بی هوش میباشد.

● توجه داشته باشید که اکسیژن رسانی به بیمار با استفاده از لوله بینی انجام خواهد شد.

● در این مرحله لوله برونکوسکوپی وارد ریه خواهد شد و از ریه فیلمبرداری خواهد کرد.‌

● پس از انجام فرآیند بررسی ریه پزشک برونکوسکوپ را از ریه خارج می‌کند. سپس نتایج آن را آماده سازی می‌کند تا مشکلات ریوی فرد بیمار تشخیص داده شوند. در نهایت هم این اختلالات درمان می‌شوند.

برونکوسکوپی ریه در اهواز
برونکوسکوپی ریه

تفسیر نتایج برونکوسکوپی ریه

پزشک شما بعد از این که تاثیر دارو‌های بی حس کننده در بدنتان از بین رفت، نتایج بررسی‌های خود را با شما به اشتراک می‌گذارد. اگر پزشک به شما بگو‌ید که وضعیت نرمال است، یعنی هیچ مشکلی در ریه وجود ندارد. پس خبری از انسداد ریه یا وجود بافت غیر عادی در ریه نیست.

زمانی که نتایج برونکوسکوپی ریه نرمال نباشد، ممکن است پزشک آزمایشات دیگری را برایتان تجویز کند. در این موارد ممکن هست یکی از مشکلات زیر در بدنتان وجود دارد:

● سرطان ریه
● مشکل باریک بودن نای و نایچه
● وجود تومورهای خوش خیم در ریه
● بیماری سل و واسکولیت
● وجود قارچ، انگل، غفونت التهاب در بافتها ی ریه
● وجود روماتیسم ریه
● التهاباتی که ناشی از آلرژی ریه یا پنومونیت یا حساسیت مفرط ریوی هستند.

وقتی که نتایج برونکوسکوپی ریه عادی و نرمال باشند، خیلی درگیر نخواهید بود. مسئله وقتی پیچیده خواهد شد که تفسیر نتایج خبر از وجود یک بیماری در بدن را بدهند.

در چنین مواقعی باید زیر نظر پزشکان ریه به فکر درمان مشکلات جسمانی خود باشید. در غیر این صورت مشکل ریوی پیشرفت کرده و عاملی برای مرگ شناخته میشود.

عوارض برونکوسکوپی ریه چیست؟

زمانی که می‌خواهید برونکوسکوپی ریه (Lung bronchoscopy) را انجام دهید، باید به عوارض آن توجه کامل داشته باشید. عوارض بسته به سن و بیماریهای که ممکن است همراه شخص باشد، وضعیت جسمانی و تنفسی بیمار، نوع بیهوشی و نوع نمونه برداری می‌تواند متفاوت باشد. در کل پس از بررسی ریه با استفاده از برونکوسکوپی ممکن است عوارض زیر برایتان ایجاد شوند:

▪ اگر قرار باشد بافت‌های ریوی برداشته شوند، ممکن هست با خونریزی مواجه شوید.

▪ یکی از عوارض نادر این روش عفونت ریه و ذات الریه است.

▪ پس از انجام بررسی‌های ریوی ممکن است تار‌های صوتی شما متورم شوند. علاوه بر آن، تنگی نفس و گرفتگی تارهای صوتی جزو عوارض متداول این روش هستند.

▪ ممکن است اسپاسم حنجره را تجربه کنید اما جای نگرانی نیست. چرا که پس از مدت کوتاهی این اسپاسم برطرف خواهد شد.

▪ ممکن است حین برونکوسکوپی بیمار دچار کاهش سطح اکسیژن خون شود.

برونکوسکوپی ریه در اهواز

اگر ساکن شهر اهواز یا یکی از شهرستان های استان خوزستان هستید، برای انجام برونکوسکوپی ریه در شهر اهواز، می‌توانید از خدمات مراکز تخصصی پزشکی استفاده کنید. در اهواز، بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و مراکز درمانی مجهز به تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای انجام این تست وجود دارند.

و همچنین می توانید به مطب دکتر زهرا مهربان فوق تخصص ریه بزرگسالان که به عنوان بهترین پزشک برونکوسکوپی ریه در اهواز شناخته شده هستند، مراجعه کرده و مشاوره و راهنمایی دریافت کنید. هزینه برونکوسکوپی ریه در اهواز توسط بیمارستان های دولتی بسیار پایین بوده و در مطب انجام نمی شود.

در هر صورت، قبل از انجام این تست، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و راهنمایی‌های لازم را برای آماده شدن قبل از برونکوسکوپی از ایشان دریافت کنید.

کلام آخر

برونکوسکوپی ریه معمولا برای تشخیص مشکلات ریوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روند درمانی یک لوله به نام برونکوسکوپ وارد ریه شده و ریه را بررسی می‌کند.

این لوله مجهز به دوربین است تا پزشک با استفاده از آن کاملا داخل ریه را چک‌ کند. پس از تفسیر نتایج، وجود یا عدم وجود بیماری در جسم شما مشخص خواهد شد. برونکوسکوپی هم مانند هر فرآیند درمانی دیگر دارای عوارض و خطراتی است اما این عوارض نگران کننده نیستند.

در انتهای بررسی برونکوسکوپی، معمولا نمونه برداری از بافت ریه انجام میشود، و به آزمایشگاه فرستاده می‌شود و درمان بر اساس نتایج حاصل از نمونه برداری صورت می گیرد.

دکتر زهرا مهربان

دکتر زهرا مهربان

متخصص داخلی- فوق تخصص بیماری های ریه و مراقبتهای ویژه بزرگسالان

همه پست ها

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button